top of page
Zoeken
  • Tsjernobyl MG

Nieuwe naam en logo voor Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen Siddeburen e/o







Omdat onze gastgezinnen verspreid uit de gemeente Midden-Groningen komt, hebben we de naam en de logo van de stichting hierop aangepast.

( voorheen Stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen Siddeburen )


Uitleg LOGO:

De Adelaar staat symbool voor ons lijflied; Opwekking 488 “ .. dan zweef ik op de wind, gedragen door Uw Geest, en de kracht van Uw LIEFDE “ Het zegt ons iets over de kracht van Gods liefde, hoe Hij aanwezig is bij ons, maar ook bij de kinderen in Wit-Rusland.

In het logo is de adelaar groen, groen staat voor heldere toekomst Wit-Rusland, en de vele bossen en uitgestrekte natuurgebieden. Boven de adelaar , tegen het silhouet van de ` sarcofaag ` , de silhouetten van twee kinderen, een jongen en een meisje.

Het was de grootste kernramp in de geschiedenis: Tsjernobyl. Op 26 april 1986 ontplofte de reactor en brandde een deel van de centrale af. Tientallen mensen overleden aan de gevolgen, duizenden kregen kanker en de straling is nog altijd meetbaar. Een enorme sarcofaag sluit de centrale nu af.

De sarcofaag in het logo is rood, samen met de kleur groen van de adelaar, is het de kleurstelling van de vlag van Wit-Rusland.





4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Huidige situatie

Op dit moment (maart 2023) is de stichting niet in staat om te werken aan de genoemde missie en doelen. Enerzijds heeft de stichting te maken gehad met allerlei beperkende maatregelen m.b.t. de Corona

댓글


bottom of page